Φεβρουάριος 2008

› Από που κατάγεστε;

Κατάγομαι από την πλευρά της μητέρας μου από τη Νεάπολη Λακωνίας και συγκεκριμένα από το χωρίο Κάμπος Βοιών και από την πλευρά του πατέρα μου από τον Πειραιά. Το πατρικό της μητέρας μου είναι Ξένη Δρίβα.

› Πόσο καιρό έρχεστε στη Νεάπολη Λακωνίας και ποια είναι η δραστηριότητά σας;

Έρχομαι στη Νεάπολη Λακωνίας από τα παιδικά μου χρόνια. Κατά τη διάρκεια των διακοπών μου, το Πάσχα, αλλά και το καλοκαίρι. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις, αλλά και εμπειρίες στον τόπο αυτό. Θυμάμαι ότι από παιδί αδημονούσα να έρθουν οι διακοπές για να έρθω εδώ.
Κατά τη διάρκεια του 2006-2007, για διάστημα δέκα μηνών βρισκόμουν στη Νεάπολη για δύο εβδομάδες κάθε μήνα, όπου εργαζόμουν στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Βιγκλαφίων, ως εξωτερικός συνεργάτης με την ιδιότητα της ψυχολόγου.
Την πρωτοβουλία της παρουσίας μου στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, την έλαβαν οι οικογένειες του κ. Κωστάκου και της κ. Κουτσονικολή, με προσωπικό τους κόστος.
Φέτος πήρα την πρωτοβουλία ως ψυχολόγος, να λειτουργήσω το «Θεραπευτικό Κέντρο Ψυχολογίας», το οποίο βρίσκεται στην οδό Γ. Βαρβαρέσσου 43, πίσω από την εφορία και κοντά στο «Κέντρο Υγείας».

› Πως πήρατε την απόφαση να λειτουργήσετε το «Θεραπευτικό Κέντρο Ψυχολογίας»;

Η εμπειρία μου στους δέκα μήνες, ως ψυχολόγος στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, αλλά και από εξωτερικά περιστατικά, που πρόσφερα τις υπηρεσίες μου, μου έδειξαν την ανάγκη που έχει ο τόπος για την παρουσία ψυχολόγου. Στη διάρκεια των δέκα μηνών αντιμετώπισα θέματα ειδικών αναγκών, μαθησιακών προβλημάτων, προβλήματα νευρολογικών φύσεων π.χ. κατάθλιψη, φοβίες, άγχος κτλ.

Όπως βλέπετε, τα προβλήματα ποικίλουν και η ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη είναι απαραίτητη. Με γνώμονα τα παραπάνω, μπήκα στη διαδικασία να ανοίξω το «Θεραπευτικό Κέντρο Ψυχολογίας». Η διαδικασία της θεραπευτικής μου παρέμβασης έχει βοηθήσει αρκετά άτομα να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

› Τι σπουδές έχετε κάνει και τι εμπειρία έχετε;

Έχω σπουδάσει ψυχολογία στην Αγγλία και έχω τρία μεταπτυχιακά. Το πρώτο μου μεταπτυχιακό έχει θέμα την «Συμβουλευτική Ψυχολογία», το οποίο καλύπτει οικογενειακά προβλήματα, προβλήματα νευρολογικής φύσης όπως αγοραφοβία, βουλιμία, χαμηλή αυτοεκτίμηση, σχιζοφρένεια κ.ά.

Το δεύτερο μεταπτυχιακό έχει θέμα τους κωφούς, το οποίο καλύπτει προβλήματα ανθρώπων με ολική η μερική κώφωση, πως αυτά να αντιμετωπίζονται, πως να εκπαιδεύονται σε κανονικά ή ειδικά σχολεία, πως να ενσωματώνονται στην κοινωνία και τέλος, πως να επικοινωνούν με τους άλλους.

Το τρίτο μεταπτυχιακό έχει θέμα «Ψυχολογία και Ειδικές Ανάγκες», το οποίο καλύπτει αναπτυξιακές διαταραχές π.χ. αυτισμό, asperger, μαθησιακή διαταραχή κ.ά., τύφλωση, δυσλεξία, επιθετική συμπεριφορά, κινητικά προβλήματα κτλ. Το μεταπτυχιακό αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να μάθω προγράμματα και μεθόδους ένταξης, επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Από το 2001 έως το 2006, έχω εργαστεί στην Αγγλία, ως ψυχολόγος σε ειδικά σχολεία, σε μονάδες συμβουλευτικής υποστήριξης και τα τελευταία δύο χρόνια εργάστηκα στο Βασιλικό Σχολείο της Αγγλίας για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Από το 2006 συνεργάζομαι με τον παιδοψυχίατρο κ. Φρανσίς, όπου προσφέρω τις υπηρεσίες μου τρεις εβδομάδες το μήνα, κάνοντας επισκέψεις κατ' οίκον και σε σχολεία προσφέροντας ειδικό παιδαγωγικό θεραπευτικό πρόγραμμα.

› Ποιο είναι το αντικείμενο της ιδιότητάς σας;

Το αντικείμενο της ιδιότητάς μου είναι παιδοψυχολόγος/συμβουλευτική ψυχολόγος. Ως παιδοψυχολόγος καλύπτω προβλήματα συμπεριφοράς, κοινωνικοποίησης, διαταραχές, μαθησιακά, αλλά και επικοινωνίας. Επίσης, έχω τη δυνατότητα αξιολόγησης και παροχής ειδικών τεστ, τα οποία σε συνεννόηση με τους γονείς, θα υπάρχει συνεργασία με τον παιδοψυχίατρο κ. Φρανσίς.

Ως συμβουλευτική ψυχολόγος καλύπτω προβλήματα οικογενειακά, βιώματα, άγχος, φοβίες, χαμηλή αυτοεκτίμηση, διατροφικές διαταραχές, κατάθλιψη κ.ά.

› Πόσο διαρκεί μία θεραπευτική συνεδρία;

Η συμβουλευτική συνεδρία διαρκεί 60 λεπτά και η εκπαιδευτική από 2 έως 3 ώρες την εβδομάδα, όμως υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η διάρκεια και η συχνότητα μιας συνεδρίας αλλάζει ανάλογα τη φύση του προβλήματος και τις ανάγκες του θεραπευόμενου.

› Τι υποδομή έχει το «Θεραπευτικό Κέντρο Ψυχολογίας» και τι υπηρεσίες προσφέρει;

Το «Θεραπευτικό Κέντρο Ψυχολογίας» έχει τρεις διαφορετικούς χώρους. Έναν χώρο για τις συμβουλευτικές θεραπείες, έναν χώρο για εκπαιδευτική/μαθησιακή παρέμβαση και τέλος ένα ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο για χαλάρωση και αισθητηριακή άσκηση.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το κέντρο είναι συμβουλευτική, ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα, όπου εκπαιδευμένο άτομο θα παρέχει ειδικό πρόγραμμα με τη δική μου εποπτεία, και τέλος, συνεργασία με λογοθεραπευτή από την Αθήνα, όπου θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κέντρο, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τις ανάγκες των θεραπευόμενων.

› Πως μπορούν οι συμπατριώτες μας να έρθουν σε επαφή μαζί σας;

Μπορούν να επικοινωνούν στο 27340 29190, για να κλείνουν τα ραντεβού τους ή να παίρνουν πληροφορίες για τις υπηρεσίες του κέντρου. Θα βρίσκομαι στη Νεάπολη την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα και κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο.

Γραφείο Πειραιά

  Δογάνης 144, Τ.Κ.: 18546

  2104080083 Fax: 2104080083
     6938071393

  tsantoulisofia@hotmail.com

www.thecepsy.gr

Γραφείο Κολωνός

  Άστρους 85-87, Τ.Κ.: 10441

  2105149690

www.psihotherapia.gr

Γραφείο Λακωνία

  Γ. Βαρβαρέσσου 43, Νεάπολη
      Τ.Κ.:  23053

  2734029190 Fax: 2734029191

Ακολουθήστε μας:


Το γραφείο είναι συμβεβλημένο με
όλα τα ασφαλιστικά ταμεία